24 april 2015
19:00

Sandviks IK

Referat: Spöland Vännäs IF - Sandviks IK

Det blev en riktig klang och jubelföreställning när serien drog igång på fredagskvällen. Hemmalaget Spöland Vännäs IF vann denna med hela 6-1 mot gästande Sandviks IK. Detta efter 1-1 i halvtid. Det var en märklig match där gästerna ägde boll stora delar av matchen, men det var Spöland Vännäs som var helt klart det effektivare laget. Vi tar ledningen mitt i den första efter en snabb omställning, där Andreas Larsson Holmgren frispelas av Max Brännström Nyström. Sandvik kvitterar bara minuten därpå. Andra halvlek var bara halvminuten gammal när Spöland Vännäs tar åter ledningen. Detta efter en stark forcering där till slut Erik Jakobsson trycker in bollen. Sandvik fortsätter att äga mycket boll, men där hemmalaget är ruggigt effektivt och sylvassa i avsluten. 3:an och 4:an kommer sedan inom loppet av en kvart, och då känns det som en enorm uppförsbacke för gästerna. Att det sedan rullar in ytterligare två mål är frukten av att Sandvik försökte trycka upp ordentliugt i slutet, men där återigen den effektivitet som hemmalaget visade upp gav ytterligare utdelning. Men det som absolut måste nämnas denna match är den deffensiv och det försvarsspel som Spöland Vännäs visar upp. Man spelar rätt hela tiden, och ger egentligen aldrig Sandvik någon chans till riktigt heta avslut. Må vara att gästerna hade två träffar i stolpen och att hemmalaget hade en riktigt bra sista utpost i Simon Johamsson. Men det var ett otroligt bra, och uppoffrande, försvarsspel som Spöland Vännäs visade upp. Samtliga aktörer ska ha all heder av sin insats.